Matematik

Sammensat rente

31. maj 2011 af Gril (Slettet)

Hey, er der nogen der kasn forklare mig, hvad sammensat renter er?

Jeg ernemlig selv i tvilvl mellem to formler enten tror jeg at det er

Kn = K0 (1+r)^n

eller så er det

1+R = (1+r)^n
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af mathon

                       Kn = Ko·(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Sammensat rente" dækker den situation, at renterne af et indestående sættes ind på den samme konto, således, at næste gang, der beregnes rente tæller det tidligere rentsbeløb med i renteberegningen sammen med indeståendet.

Den gængse betegnelse for fænomenet er:

"Rentes rente"  ;-)


Svar #3
01. juni 2011 af Gril (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Svar #4
02. juni 2011 af Gril (Slettet)

Men kan I egentlig forklare mig, hvorfor denne formel

 Kn = Ko·(1+r)n

er formlen for den sammensatte rente.  Hvad i formlen beskriver egnetlig den sammensatte rente


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juni 2011 af mathon

                           ...den medregner rente af tilskrevne renter...


Svar #6
02. juni 2011 af Gril (Slettet)

Ok tak :)


Skriv et svar til: Sammensat rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.