Matematik

Lineær funktioner

02. juni 2011 af TYs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal op til mundtlig matematik eksame på mandag og har brug jeres hjælp!

spørgsmålet lyder således:

" Redegøre for det matematisk modelbegreb. Du skal komme ind på lineære modeller, regression og andvendelsesområder."


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2011 af dfriisr (Slettet)

Den lineære funktion har forskriften y=ax+b - a er vores hældningskoefficient, b vores skæringspunkt med andenaksen/vores startpunkt, x den uafhængige variabel, og y den afhængige.

Anvendelsesområder kan være såsom:

En person kører en tur i en taxa. Køreturen kan beskrives ved følgende forskrift:

y=10x+50

Hvor y er prisen i kroner, og x er antal kørte kilometre.

Kommentér evt. også på ligefrem og omvendt proportionalitet. :)

Mht. regression - så er det dét du skal køre, når du er givet mere end 2 punkter.

Du kan passende starte med beviset for forskriften, eller for hældningskoefficienten a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. juni 2011 af Studieguruen (Slettet)

Som supplement til #1.

Du finder et udtryk for hældningen ved at trække de to lineære funktioner fra hinanden.

b-værdien findes ved b = y - ax .

Ved at bestemme funktionstilvæksten fås, Δf(x) = aΔx . Den absolutte tilvækst er konstant.


Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.