Kemi

Hjælp til Kemi

24. maj 2005 af Noa (Slettet)
der er noget som jeg ik rigtig har styr på i kemi
hvis jeg fx. har HF + NaOH --> NaF + H20
før: n= 72 n= 4mmol n= 192mmol

efter: n=72-4 n=0 n=192+4

mit spørgsmål er så hvornår trækker man fra, lægger til og hvornår er n lig 0 i opgaver som denne????

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2005 af KemiKasper (Slettet)

Jeg fatter absolut intet af hvad du laver!! :S Kan du ikke forklare dig lidt mere?

Svar #2
24. maj 2005 af Noa (Slettet)

Ok opgaven lyder således: man ønsker at lave en 2,0Liter pufferopløsning med pH=3,6 . man har 0,1 M HF og 0,15 M.
så skal jeg beregne ph når der er til den ovennævnte pufferopløsning tilsættes 40 ml 0,1 M NaOh

HF + NaOH --> NaF + H20
c=0,1Mol v=40ml V=1280Ml*
V=720 ml C=0,1M c=0,15
før:n= 72 n= 4mmol n= 192mmol

efter: n=72-4 n=0 n=192+4

mit spørgsmål er så, hvis jeg får en opgave af denne slags og skal beregne efter ud:hvordan skal jeg så vide hvornår jeg skal trække fra og lægge til osv???

* noget som jeg har fundet i den føste del af opgaven

Håber det hjalp lidt

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Mol er jo blot en praktisk måde at tælle til mange på.
1 mol = ca. 6*10^23.
Tallet kaldes Avogadros tal, du vil let kunne finde en mere præcis værdi i en formelsamling.
Du er ved at neutralisere flussyre med natriumhydroxid og får korrekt natriumfluorid og vand, men tallene 72, 4 og 192 vil jeg godt have en nærmere forklaring på. Det kan ikke være molmasserne, du regner med.
Hvis du sidder med et periodisk system, skal du være klar over, at atommassen i units = molmassen i gram.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2005 af Kim Svenningsen (Slettet)

Nu er jeg forvirret på et lidt højere plan. De oplysninger, jeg gav i første omgang, behøver du ikke. Det er du udmærket klar over. Mangler der ikke lidt flere oplysninger? Kan du give et link til den oprindelige opgaveformulering?
Det minder lidt om en standardopgave, hvor der kan findes dækkende eksempler andre steder, og du blot skal indsætte dine tal på de rigtige pladser.

Skriv et svar til: Hjælp til Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.