Matematik

det(-A) = -detA (n ulige) og detA (n lige)?

07. juni 2011 af M21 (Slettet)

Hej,

Hvad er beviset for, at når man har en kvadratisk  nxn-matrix, er det(-A) = -detA, når n er ulige og det(-A)=detA, når n er lige?

Jeg har en idé, om det, men er ikke sikker på, at den er rigtig:

Jeg tænker, at jeg skal udnytte, at det(-A) = det(-1)det(A) = (-1)detA, men kan ikke rigtig komme videre derfra.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2011 af Euroman28

prøv at leg med regnereglerne for kvadratiske matricer, så får du den :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
07. juni 2011 af M21 (Slettet)

Tak, jeg tror, at jeg har den nu, fordi der gælder, at det(ta)=t^n*detA    :-)


Svar #3
07. juni 2011 af M21 (Slettet)

Et andet spørgsmål: gælder der pr. definition, at hvis matricen B = A+cE, er B's egenværdier de samme som A's? I så fald; hvorfor?

Her tænker jeg fx på følgende matrice:

A = {{a, b, b}, {b, 0, a}, {b, a, 0}} (hvor {...} angiver elementerne i en række, dvs. jeg har 3 rækker og 3 søjler)

B = {{a+c, b, b}, {b, 0+c, a}, {b, a, 0+c}} = A+cE

A har egenværdierne t = -a og t = a ± √(2)*b


Svar #4
07. juni 2011 af M21 (Slettet)

Jeg har fundet svar på ovenstående spørgsmål


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. juni 2011 af Euroman28

hvad med det oprindelige?

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- se #2 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. juni 2011 af Euroman28

okay, det kan jeg se nu:)

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: det(-A) = -detA (n ulige) og detA (n lige)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.