Matematik

Matematik - hyperbler årsprøve

07. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået dette spørgsmål og jeg er lidt i tvivl om alt det med hyperbler og omvendt proportionalitet. Så det ville hjælpe mig meget hvis der var nogle der ville hjælpe.

Gør rede for forskriften for en hyperbel ved at tage udgangspunkt i begrebet omvendt proportionalitet og f(x)=1/x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

To størrelser siges at være omvendt proportionale, hvis deres produkt er konstant. Således er x og y omvendt proportionale, hvis x·y = a , hvor a er en konstant.


Svar #2
08. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 hvordan kan man sammenligne det med en hyperbel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2011 af mathon

du udtrykker y som en funktion af x,
hvilket er tilfældet
for udtrykket
                                           y = a/x      x≠0

                                     
 


Svar #4
08. juni 2011 af dittejensen1 (Slettet)

 whaat hvordan kan man forklare det med ord?


Skriv et svar til: Matematik - hyperbler årsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.