Matematik

udled arealformlen og sinusrelationen for en vilkårlig trekant

08. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

menes der at jeg skal bevise arealformen og sinusrelationen eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2011 af peter lind

Det er lige netop det du skal


Svar #2
08. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

aha okay


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2011 af mathon

tegn en vilkårlig trekant
fra folkeskolen har du

                                              T = (1/2)·ha·a = (1/2)·hb·b = (1/2)·hc·c
hvortil kommer
retvinklet trekants
trigonometri
                                              T = (1/2)·b·sin(C)·a = (1/2)·c·sin(A)·b = (1/2)·a·sin(B)·c
hvoraf
                                              2T = ab·sin(C) = bc·sin(A) = ac·sin(B)       
og
                                              1/(ab·sin(C)) = 1/(bc·sin(A)) = 1/(ac·sin(B)      som ved multiplikation med abc giver
                                                     
                                               c/sin(C)  =  a/sin(A)  =  b/sin(B)
 


Svar #4
08. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

hm, ja, jeg har blot gjort det lidt anderledes fremgangsmåde som vi lærte i skolen og endte med 

Sin(C)/s = Sin(A)/a = Sin(B)/b

hvilket er ens med det du får (hvilket jeg også viser). 

men min lærer har skrevet at vi også skal udlede formel for arealform for stumpvinkel. hvad mener han?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2011 af mathon

hvis A er stump

    benyttes
                       1)   sin(180º-A) = sin(A)

tegn det
      du har
                       T = (1/2)·hc·c = (1/2)·b·sin(180º-A)·c = (1/2)·bc·sin(180º-A)  som ved benyttelse af 1)
giver
                       T = (1/2)·bc·sin(A)      altså samme formel
 


Svar #6
08. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

aha, så her er en supplement vinkel. 

godt så har jeg styr på en af spørgsmålene. så er der 15 tilbage.. mon jeg overlever.. hvis ikke så vil jeg bare sige tak til alle for hjælpen. 


Skriv et svar til: udled arealformlen og sinusrelationen for en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.