Matematik

skæringspunkt for to rette linjer

10. juni 2011 af jegharbrugf0rhjæp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man skal finde skæringspunktet for to rette linjer, hvordan finder man så skæringspunktet i y? Ved godt hvordan man finder den ved x (f(x) = g(x))


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

Når du har x - værdien, kan du bare indsætte  x i en af funktionerne, og derved regne den tilsvarende y 


Svar #2
10. juni 2011 af jegharbrugf0rhjæp (Slettet)

Kanon - Mange tak!! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2011 af Rasmus5746 (Slettet)

eks.
 

f(x) = 2x + 2

g(x) = x + 1

Bestemmelse af x: 

2x + 2 = x + 1 <=> 2x - x + 2 = 1 <=> 2x - x = 1 - 2 <=> x = -1

Bestemmelse af y:

Vi sætter x ind i en af funktionerne, her f(x)

f(-1) = 2 * -1 + 2 = 0 = y

skæring i punktet p: (-1.0)


Svar #4
10. juni 2011 af jegharbrugf0rhjæp (Slettet)

Hvad er betydningen så for de to linjers beliggenhed i forhold til hinanden? :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juni 2011 af Krabasken (Slettet)

De to linjers beliggenhed i forhold til hinanden er fastlagt allerede med liniernes ligninger ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. juni 2011 af SuneChr

Man kan bevise, at 2 linjer ( I ) og ( II ) skærer hinanden i ( x ; y ) når linjernes ligninger omskrives til:

( Hvis de skærer. )

( I )    a1x + b1y  =  c1

( II )   a2x + b2y  =  c2

        ( x ; y )  =    ( dx / D ; dy / D )        hvor

dx  =  b2c1 - b1c2              dy  =  a1c2 - a2c1            D  =  a1b2 - a2b1

( dx og dy har her intet med differentialregning at gøre, men står for "determinant". )


Skriv et svar til: skæringspunkt for to rette linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.