Matematik

Geometri i planen?

13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Hvad kan man sige om ortogonale linjer i planen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2011 af Duffy

...at de er vinkelrette...


Svar #2
13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

hvad så med vinkel mellem linjer?

Er der nogen formel for det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2011 af Duffy

vinklen er 90 grader...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2011 af AskTheAfghan

                                                         tan(α) · tan(β) = -1  ⇔  a · b = -1


Svar #5
13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

Tak.

Men er vinklen mellem linjer  det samme som vinklen mellem vektorer??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2011 af Duffy

#5: Jah


Svar #7
13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

men jeg har fået et spørgsmål der lyder;

Bestemmelse af vinklen mellem to vektorer,  og gør rede for bestemmelse af vinklen mellem to linjer?

Er det ikke det samme spørgsmål? når man jo alligevel bruger samme formel?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2011 af AskTheAfghan


Svar #9
13. juni 2011 af trinerasmussen1991 (Slettet)

det er vel helt det samme så?

altså vinkel mellem vektorer og vinkel mellem linjer?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2011 af AskTheAfghan

#9. Det ikke helt det samme. De formler i #4 er kun til de vinkelrette vektorer/linjer.

Men, i #8 - bruges til at beregne vinklen imellem to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. juni 2011 af Duffy

#7: Ren tågesnak ! !


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. juni 2011 af mathon

             den spidse vinkel mellem
             linjerne
                                                    y = a1x + b1

                                                    y = a2x + b2

   for
             a1·a2 ≠ -1

   er
                                          V = tan-1(|a1-a2| / |1+a1·a2|)

             vinkel mellem
             linjerne

   for

            a1·a2 = -1
  er   
                                          V = 90º


Skriv et svar til: Geometri i planen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.