Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

14. juni 2011 af Kllinky (Slettet)

hej

er der en der trinvis kan vise mig hvordan man løse 2 ligninger med 2 ubekendte for følgende:

9,7992= a·(-50)2+b·(-50) + 25
9,7992= a·50 2 + b·50+ 25

på forhånd tusind tak   !!!!!     :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2011 af peter lind

træk den ene ligning fra den anden. Det giver en meget simpel ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2011 af mathon

adder ligningerne

         19,5984 = 5000a + 50

          a = (19,5984 - 50) / 5000 = -0,00608032            som indsat i     9,7992 = a·50 2 + b·50 + 25   giver

          9,7992 = -0,00608032·502 + b·50 + 25

          (9,7992 + 0,00608032·502 - 25)  =  50b

          b = (9,7992 + 0,00608032·502 - 25) / 50 = 0


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. juni 2011 af peter lind

#2 Det er meget nemmere at trække ligningerne fra hinanden. det giver 0 = 100*b (eller -100*b)


Svar #4
14. juni 2011 af Kllinky (Slettet)

mange tak :) synes nemt det går i glemmebogen, hvordan man løser en sådan opgave, da man er blevet for vandt til at have matematikprogrammer til at gøre det for sig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. juni 2011 af Euroman28

Hej unge dame,

Tror det forventes du bruger metoden..

http://en.wikipedia.org/wiki/Cramer's_rule

Hvor du scroller ned til

"Explicit formulas for small systems"

/Frederik

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.