Matematik

Matematik problem:/

16. juni 2011 af Oli1997 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej Allesammen

Jeg har en lille opgave jeg ikke kan huske hvad man skal ved :/

Hjælp! :D
 


Per og Kim har vundet 15.600 kr. i tips.
De skal dele gevinsten i forholdet 2:3.¨
Hvor meget får de hver, når der først skal betales
15% i skat af gevinsten
.

MVH Oliver


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2011 af mathon

     til deling
                              (15600 kr)·0,85 = 13.260 kr


Svar #2
16. juni 2011 af Oli1997 (Slettet)

 Det ved jeg godt det er det næste xD


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2011 af mathon

             ud af 5 kr skal Per have 2 kr og Kim 3 kr

             Find først ud af, hvor mange gange der er 5 kr til deling


Svar #4
16. juni 2011 af Oli1997 (Slettet)

 ok


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når 2 personer skal dele noget i forholdet a:b , får den ene person brøkdelen a/(a+b) , mens den anden person får brøkdelen b/(a+b) af det hele.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2011 af mathon

      antal gange = (13.260 kr) / (5 kr) = 2652 gange

      hver gang får Per 2 kr
     
      hver gang får Kim 3 kr                   


Svar #7
16. juni 2011 af Oli1997 (Slettet)

 så jeg ganger det per får 2 kr. med 2652??

2 * 2652 kr = 5304


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2011 af mathon

             ... og tilsvarende for Kim
eller
                 Kim = (13.260 kr) - (2.652 kr) =


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2011 af mathon

bemærk metoden i #5
til næste gang:
                                         Per       :   (15600 kr)·0,85 • (2/5)
                                       
                                         Kim      :    (15600 kr)·0,85 • (3/5)


Skriv et svar til: Matematik problem:/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.