Matematik

Tangentbestemmelse ud fra kendt hældning

18. juni 2011 af Malenex (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har en opgave der lyder sådan:

f(x)=x^5-3x^2+4

f'(x)= 5x^4-6x

Hældningen er 6, og jeg skal finde et røringspunkt. så jeg kan bestemme tangenten til grafen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2011 af Inky (Slettet)

Røringspunktet må være der, hvor hældning er 6, og siden du har en formel for hældningen som funktion af x, burde du kunne finde den rigtige x-værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2011 af peter lind

løs ligningen  f'(x) = 6. Det er en fjerdegradsligning, som du næppe har lært at løse. Du må enten bruge et CAS værktøj eller også prøve med nogle systematiske gæt. Hvis der er en rationel rod i ligningen skal tælleren gå op i konstantleddet og nævneren op i koefficienten til x4. Det giver muligheden ±1, ±2, ± 3, ± 6 samt de samme tal divideret med 5


Skriv et svar til: Tangentbestemmelse ud fra kendt hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.