Matematik

Lineære funktioner og Differentialregning

18. juni 2011 af edcedc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave: Gør rede for den lineære vækstmodel og gør rede for tangenten til en differentiabel funktion.

Er der nogen der evt. kan fortælle mig, hvad jeg kan komme ind på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 En tangent er en ret linje, der rører en kurve i et punkt – dette betyder imidlertid, at den har samme hældning som kurven i dette punkt, hvilket også adskiller denne fra en sekant (der rører to steder på grafen). En tangent er derved et specialtilfælde af en sekant.

Nævn evt. noget om selve tangentens ligning og bevis denne. 


Svar #2
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Hermed gjort, hvilke beviser kan jeg også bevise?


Svar #3
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Der står, at jeg skal gøre rede for den lineære vækstemodel... Hvad kan jeg sige mere end følgende y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

"Gør rede for" betyder i matematikkens sprog, at du skal "bevise" det. 
Du kan jo bevise, at 

a = (Δy)/(Δx)

og hermed inddrage denne viden i forhold til begrebet tangent, idet en tangent er en ret linje som nævnt i #1. 

Giver det mere mening?


Svar #5
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg har lige bevist følgende

a = y2 - y1 / x2 - x1


Svar #6
18. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Jeg tænker lidt om jeg også skal bevise følgende:

Δy = f(x +Δx) - f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. juni 2011 af Tyrael (Slettet)

 Den er god at have i baghånden, men jeg tvivler på, at det er aktuelt i forhold til differentialregning. 
Det er nok mere sandsynligt, at de vil spørge ind til monotoniforhold. 


Skriv et svar til: Lineære funktioner og Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.