Matematik

Vækstfunktion - to kapitaler

19. juni 2011 af BabseBritta (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Spørgsmålet lyder: To kapitaler, hver på 1.000 kr., forrentes begge med 5% p.a., den ene med halvårig, den anden med helårig. Beregn forskellen på de to kapitaler efter henholdsvis 5, 10, 20 og 30 år.

Har tænkt mig at bruge vækstformlen: Kn= K * (1+x)n

Jeg siger: Kn= 1000*(1+x)5 som er for helårig, og så siger jeg:  Kn= 1000*(1+x)10, da denne her jo er halvårig (2 halve år på et helt år). Er det rigtigt, hvad jeg gør ved halvårig?

Facitlisten giver dog 3,8; men jeg for mit resultat til ca. (1628) - (1276) = 353.?

Nogen der ved, hvad jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af helloemilie (Slettet)

Kn = det nye tal

K0 = det gamle tal = 1000 kr.

1+x = vækstraten = 1+0,05

n = perioder =

den hvor der forrentes hvert halve år findes altså på 5 år 10 perioder 

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)10

den hvor der forrentes hvert halve år findes altså på 10 år 20 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)20

den hvor der forrentes hvert halve år findes altså på 20 år 40 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)40

den hvor der forrentes hvert halve år findes altså på 30 år 60 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)60

den hvor der forrentes hvert hele år findes altså på 5 år 5 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)5
 

den hvor der forrentes hvert hele år findes altså på 10 år 10 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)10

den hvor der forrentes hvert hele år findes altså på 20 år 20 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)20

den hvor der forrentes hvert hele år findes altså på 30 år 30 perioder

dvs, Kn = 1000*(1+0,05)30


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af helloemilie (Slettet)

og så selvfølgelig minus dem med hinanden som du også slev forklarer


Skriv et svar til: Vækstfunktion - to kapitaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.