Matematik

mellem regning: HJÆLP

19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

(1).................. (x-a)2 + (ex+f - b)2 = r2

(2)................. (x-a)2 + (ex + (f-b))2 = r2

(?????????????????????????????????)

(3)................ (1+e2)·x2 + 2(ef - eb - a)x + (a2 + (f-b)2 - r2) = 0  

hjælp med mellem regning fra udtryk (2) til (3) 


Svar #1
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

er der ikke en der gider at hjælpe mig? 


Svar #2
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

er der ingen herinde de rkan det?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kvadratsætningerne til at gange parenteserne ud og saml så led med x2, osv. Det er helt elementær aritmetik.

x2 -2ax + a2 + e2x2 + 2e(f-b)x + (f-b)2 = r2

hvoraf udtrykket i (3) fremkommer.


Svar #4
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

#3 

så samles ledene bare eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop.


Svar #6
19. juni 2011 af hjæææælp (Slettet)

tak for mellemregningen. 


Skriv et svar til: mellem regning: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.