Matematik

Hjælp, er dette regneregel rigtigt?

19. juni 2011 af malicious (Slettet) - Niveau: B-niveau


Spøgsmålet lyde på:

Giv eksempler på funktioner h(x) hvor f og g indgår, og find evt. h’(x).

og jeg har svaret sådan:


h(x) = (x^2+2x-1)/(2x+3), hvor g(x) ≠0, og hvor begge funktioner er f og g er tællerne er f(x)= x^2+2x-1, og næverne er g(x)= 2x+3
ved at differentiation få vi;
f’(x)= 2x+2
g’(x)= 2
dermed skal vi brug formlen h’(x)= (f^' (x)*g(x)- f(x)*g^' (x))/?(g(x))?^2 til at finde differentialkoefficient for funktionen.


h^' (x)= ((2x+2)*(2x+3)-(x^2+2x-1)*2)/?(2x+3)?^2

(?4x?^2+6x+4x+6-?2x?^2-4x+2)/(2x+3)^2
(?2x?^2+6x+8)/?(2x+3)?^2
 


Svar #1
19. juni 2011 af malicious (Slettet)

 h^' (x)= ((2x+2)*(2x+3)-(x^2+2x-1)*2)/(2x+3)^2

(4x^2+6x+4x+6-2x^2-4x+2)/(2x+3)^2
(2x^2+6x+8)/(2x+3)^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at benytte reglen for differentiation af en kvotient

(f/g)' = (f'g - fg')/g2

men det er svært at følge, hvad du laver med den uigennemskuelige og rodede notation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Opstillingen her ser rigtig ud. Benyt redigeringsfaciliteterne til at skrive eksponenter, hvilket gør det mere overskueligt.


Skriv et svar til: Hjælp, er dette regneregel rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.