Matematik

Differentier panserformlen

19. juni 2011 af anja00 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan differentierer man panserformlen? Hvilken regel skal man bruge? og hvordan gør man, når der er et integrale i ligningen?

Panserformlen:

f(x) = e-A(x) ∫ b(x) * eA(x) dx + c * e-A(x)

På forhånd mange tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2011 af peter lind

Du differentiere det som et produk af e-A(x) og integralet. Ifølge definitionen af integralet den afledede "indmaden" i integralet


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2011 af mathon

                      eA(x)·f(x) = ∫ b(x) ·eA(x) dx  +  c                                     som differentieres med hensyn til x

                      eA(x)·f '(x) + a(x)·eA(x)·f(x)  =  b(x) ·eA(x)                       divider med eA(x)

                      f '(x) + a(x)·f(x) + b(x)

                      f '(x) = b(x) - a(x)·f(x)


Skriv et svar til: Differentier panserformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.