Matematik

Den naturlige logaritmefunktion

20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Allerførst bruger vi den oplysning vi har om den naturlige logaritmefunktion, nemlig at hældningen i x = 1 er 1. Det betyder, at funktionen ln(x) har tangenthældningen 1, når x=1.

hm.. forstår jeg ikke helt?

Hvis vi siger ln'(1) = så giver det 0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2011 af mathon

                   ln '(1) = 1/1 = 1


Svar #2
20. juni 2011 af edcedc (Slettet)

Ja, så lige du skrev det tidligere, men jeg forstår det ikke. Prøv at forklare mig det med ord

ln(x) defineres som logaritmefunktionen, for hvilken ln '(1) = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2011 af Dansken (Slettet)

 Du er sikkert kommet til at regne med 10-tals logaritmen i stedet for den naturlige.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For funktionen f(x) = ln(x) gælder f'(x) = 1/x , så f'(1) = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. juni 2011 af Fourier (Slettet)

#4 For funktionen f(x)=lnx for x>0 gælder der at f'(x) = 1/x for x > 0. 

Det er væsentligt at se på definitionsmængden for funktionen, fordi dette bestemmer ydermere differentialkvotientens definitionsmængde. Hændelsen (∃x∈R: f'(x)≤0) er en umulighed. 


Skriv et svar til: Den naturlige logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.