Matematik

hvordan løser jeg denne opgave ?

26. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

f(x)=x2 bestem den gennemsnitleige tilvækst  delta f/delta x med udgangspunktet x0  ogf med x tilvæksten delta x når x0 =5 og delta x= 1

er der nogen der kan regne denne opgave og undervesj forklar hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2011 af SuneChr

Hvis jeg forstår opgaven rigtigt, skal du finde sekanten, linjen, som går igennem punkterne

          (5 ; 25) og (6 ; 36)

       Denne har hældningen  (62 - 52) / (6 - 5)  som må være gennemsnittet i intervallet  [ x0 ; x0 + Δx ]


Svar #2
26. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

(5 ; 25) og (6 ; 36)

?? hvordan kommer du frem til de tal ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. juni 2011 af SuneChr

    Funktionen hedder   f(x)  =   x2

      og   punkterne  (5 ; 52)  og  (6 ; 62)    så hvis  Δx = 1  og  x0 = 5  må det andet punkt være (6 ; 36)


Svar #4
26. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

får du 6 ved at plusse delta x med x0.

er det noget man skal, eller er der tilfælde hvor man skal gøre noget andet ?,


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juni 2011 af SuneChr

Δx  er også tilvæksten, man i samme opgave kan kalde for "h". Det er ligegyldigt, hvad den hedder.

Δx skal altid lægges til udgangspunktet x0  og skal man finde tangenthældningen i x0 skal Δx gå mod 0.


Svar #6
26. juni 2011 af Kristina0 (Slettet)

ok tusind tak :)


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne opgave ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.