Matematik

Polynomium tættest på andet polynomium

26. juni 2011 af Madsst (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hejsa, jeg har vedhæftet et opgavesæt her. Det handler om opg. 4.3. Er det rigtigt at løse opgaven ved at minimere:

p2 normen af: q(t) - (x1*p0+x2*p1+x3*p2),

mht. x1, x2, x3.

Er der eventuelt en lettere måde? Jeg kommer ud i lidt noget gris når jeg gør det.   

Vedhæftet fil: Last hand in.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2011 af peter lind

Definer ei = pi/||pi||.  s= x1(q|e1)e1+x2(q|e2)e2 + x2(q|e3)e3

Der gælder (q - s)2 = q2 + s2 -2(q|s) som direkte kan udregnes


Svar #2
26. juni 2011 af Madsst (Slettet)

 Ok, tak. Det kan være jeg vender tilbage når jeg har kigget mere på det :-)


Skriv et svar til: Polynomium tættest på andet polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.