Kemi

Hjælp til ligningen v = k*[HCL]x

28. juni 2011 af JacobHolmJensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har meget brug for hjælp til ligningen:

v = k*[HCL]x

Til selve opgaven står der:

• Reaktionshastigheds kurve ifht. koncentrationen af saltsyre og find et hastighedsudtryk af formen v = k*[HCL]x, argumenter for, hvilket tal x er.

Hvordan kan jeg gribe det her an?

Mvh. Jacob


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juni 2011 af mathon

       

                 v = -d([HCl])/dt = k·[HCl]x

                 x angiver reaktionsordenen


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. juni 2011 af mathon

som for
                 x = 1
                         giver
                             ln([HCl]) = -k·t + ln([HCl]o)

                x = 2
                         giver
                            1/[HCl] = k·t + 1/[HCl]o


Skriv et svar til: Hjælp til ligningen v = k*[HCL]x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.