Matematik

GROMK lig VE?

30. juni 2011 af Sheldorin (Slettet)

Hej med jer alle,

Jeg ville gerne vise at når VE=konstant så er GROMK=VE. Det er let nok hvis man ikke bruger at afsætningen er en funktion af prisen:

GROMK=dVO/dx=d(VE*x)/dx=VE*dx/dx=VE

Men det bliver straks anderledes når vi bruger x(p):

GROMK(x(p))=dVO(x(p))/dp=d(VE*x(p))/dp=VE*dx(p)/dp=VE*x'(p)

Så kan jeg ikke rigtig se hvordan jeg skal vise at GROMK er lig VE, da jeg ikke rigtig kan se mig ud af det. Er jeg helt galt på den eller hvad gør jeg galt? Kan nogle måske give en hjælpende hånd, så jeg kan komme videre med notaterne :)

På forhånd tak.

Venligst Sheldorin


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gælder der ikke stadig, at GROMK = dVO/dx ? så

dVO/dx = (dVO/dp)·(dp/dx) ,

så i det andet sæt ligninger skal der ganges med (dp/dx) = 1/x'(p)


Svar #2
30. juni 2011 af Sheldorin (Slettet)

Nej det tror jeg nemlig ikke, for jeg kan jo ikke differentiere med hensyn til x når x jo er en funktion af p, så bliver jeg jo nødt til at differentiere med hensyn til variablen p. Men jeg ved det ikke, så jeg håber der er nogle der kan komme med lidt viden og gode råd :)

//Sheldorin


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juni 2011 af Andersen11 (Slettet)

32

Der er vel tale om et variabelskift, så man benytter reglerne for differentiation af en sammensat funktion, som antydet i #1.


Skriv et svar til: GROMK lig VE?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.