Matematik

Eksponentiel funktioner

01. juli 2011 af ag2011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg er i gang med en opgave som lyder sådan:

En eksponentiel funktion med forskriften Y= b *a^x aftager 5 % ved en x-tilvækst på 1 og grafen går gennem punktet (2,6)

Bestem a og b

Jeg har fundet løsningen på a, som er a=0,95.
men kan ikke finde ud af hvordan jeg finder frem til b.

Er der nogle som vil hjlæpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2011 af peter lind

Sæt det givne punkt ind i funktionsudtrykket. Det giver 6 = b*0,952


Svar #2
01. juli 2011 af ag2011 (Slettet)

Nå ja, det kan jeg da godt se nu, men tusind tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juli 2011 af YesMe (Slettet)

Det lyder godt ..



Skriv et svar til: Eksponentiel funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.