Matematik

Binomialfordeling i excel

07. juli 2011 af Usser (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Der gennemføres en prøveproduktion på 1000 pakker med literis. Antag at andelen af pakker med literis, hvor der er problemer med emballagen, er på 0,5%.

Beregn sandsynligheden for at man registrerer færre end 5 pakker med literis, hvor der er problemer med emballagen.

ifølge facitlisten skulle svaret gerne være:

X~b(1000 ; 0,005)
P( X <= 4) = 0,440053406
 

Men når jeg laver det i excel så bliver resultatet:

=BINOMIALFORDELING(5;1000;0.5%;1)= 0,615961022

Er der en der kan hjælpe mig?

På forhånd tak!


Brugbart svar (3)

Svar #1
07. juli 2011 af SuneChr

=BINOMIALFORDELING(5;1000;0.5%;1)= 0,615961022  skal være:

=BINOMIALFORDELING(4;1000;0.5%;1)= 0,4400..........


Svar #2
07. juli 2011 af Usser (Slettet)

Ok mange tak for det... det er en kæmpe hjælp at få!

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Binomialfordeling i excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.