Matematik

Ligning for linje

17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)


2*x - 3*y + 4=0   og     P(3, 1)
Dette er en ligning for en linje og et punkt i planen.

hvordan bestemmer jeg ligningen for den linje, der går gennem P(3,1) og er ortogonal på den givne linje?


Svar #1
17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

jeg får den selv til y=(4)/(3)x - 3

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1 - du tager fejl.

3(x-3) + 2(y-1) = 0<=>

3x -9 +2y-2 = 0 <=>

y = (-3x +11)/2 = -(3/2)x + (11/2)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juli 2011 af mette48 (Slettet)

2*x - 3*y + 4=0
2x+4=3y
y=2/3 x +4/3

Ny linie y=ax+b hvor a= - 3/2

P(3, 1)

1=(-3/2)*3-b

b= - 9/2-1

b= -11/2

y= -3/2 x -11/2

2y=-3x-11


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juli 2011 af kieslich (Slettet)

nej.    2x-3y+4 = 0  <=>   y  = (2/3)x - 4/3     så hældningen for en ortogonal linie bliver  -3/2   ifølge reglen a*c=-1

linien gennem P(3,1) bliver så   y - 1 = -3/2*(x-3)   <=>  ...... reducer

eller skal den regnes med vektorer ???


Svar #5
17. juli 2011 af Sille901 (Slettet)

Jeg har fået den til y = -(3/2)x + 5.5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Hvilket er det samme som i #2 . Rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Vil du forklare teorien bag din noget utraditionelle opstilling - ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. juli 2011 af mathon

ligningen for  linjen vinkelret på
                                                                    2x - 3y + 4 = 0
har bl.a. normalvektoren n = [3,2]                                                 som er tværvektor til [2,-3]
og kan således beskrives
                                                                   {Q(x,y) | n·QP = 0}
dvs
                                                                   [3,2]·[(x-3),(y-1)] = 0

                                                                   3(x-3) + 2·(y-1) = 0

                                                                   3x-9 + 2y-2 = 0

                                                                   2y + 3x = 11

                                                                   2y = -3x + 11

                                                                   y = -(3/2)x + (11/2)


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

Okay - tak til # 8

Problemet var, at det ikke fremgik af #2's (desværre alt for ofte) ukommenterede opstilling,

at han lige slog et slag over i vektorregning ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. juli 2011 af mathon

#3 korrigeres til

2x - 3y + 4 = 0
2x+4 = 3y
y = (2/3)x + (4/3)

Ny linie y = ax+b hvor a = -(3/2)

P(3, 1)

1 = (-3/2)·3 + b

b = (2/2) + (9/2)

b = 11/2

y = -(3/2)x  + (11/2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#9

Why you mad brow? Besvarelsen kan ses i #8. Det er for enkelt til at man behøver komme med en længere forklaring af teorien. Desuden virkede #0 ikke til at have problemer med forståelsen, mester. Please, kom nu lidt altså.


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. juli 2011 af Krabasken (Slettet)

#11

Det er min opfattelse, at Studieportalen også er for os andre, der ikke er så kloge som dig.

Op med humøret ;-)

Din psykiater åbner formentlig igen imorgen -

Så skal det nok gå altsammen . . .


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#12

Haha, jeg fatter bare ikke at du gider bruge din tid på den slags. Jeg forsøger bare at hjælpe en elev med lidt vektorregning. Der er ingen grund til pludselig at blive næsvis bare fordi jeg lige glemmer at redegøre for lidt af teorien i et af mine indlæg?

Den med psykiateren var lidt primitiv og plat. Tænk dig hellere om.


Skriv et svar til: Ligning for linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.