Matematik

Eksponentialfunktion og logoritmiske funktioner

28. juli 2011 af Hanzi (Slettet)

 Hej jeg sidder og skal skrive emneopgave på mat b niveau. Opgaven handler om EksponenTIELLE funktioner.

Er kommet til emnet eksponenTIAL funktion. 

I mine noter har jeg skrevet om eksponentialle funktioner, og derefter logoritmiske. Er det sådan at logoritmiske funktioner kun er eksponenTIAL funktioner?

Samtidig skal jeg kort definere hvad en eksponenTIAL funktion er der har jeg skrevet:

y = a^x

En eksponentialfunktion har altid koordinatet (0,1)

tilføjelser evt? :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Find funktionstilvæksten og begrund den relative vækst.

Du finder værdien a ved at dividere de to funktioner med hinanden.

Funktionen vil afstedkomme en ret linje i et semilogaritmisk koodinatsystem.

Inddrag bevis for fordoblingskonstant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2011 af ramme2 (Slettet)

Logaritmefunktionen er den omvendte af den eksponentielle funktion. Grafen for logaritmefunktionen kan spejles i den tilsvarende eksponentielfunktion i linjen y = x .

Desuden har man begrebet eksponentiel vækst, hvor der gælder  f(x) = b*ax   der altid har koordinatet (0,b)

Semilogaritmisk = enkeltlogaritmisk


Svar #3
28. juli 2011 af Hanzi (Slettet)

Tak for svarene men de er lidt i øst i forhold til hvad jeg skriver. 

Er det sådan at logoritmiske funktioner kun er eksponenTIAL funktioner?

Evt kun modsatte ifht eksponential funktioner


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Nej, logaritmefunktionen er eksponentialfunktionens inverse funktion.


Svar #5
28. juli 2011 af Hanzi (Slettet)

 og man kan kun tage logaritmefunktionen af en eksponential funktion og ikke eksponentielle funktioner generelt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. juli 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Jeg forstår ikke helt dit spørgsmål. Eksponentialfunktioner er eksponentielle funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kan kun tage logaritmen af et positivt tal.


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion og logoritmiske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.