Matematik

FSA Matematik Maj-Juni 2000

03. august 2011 af line112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeeij.

 ved salg af popcorn i små bægre kan udgidterne udtrykkes ved ligningen.

 y= 1,75x + 500         x= antallet af bægre,    y= er den samlede udfigt i kroner,    500 er prisen for at leje popcornmaskine

1.a) tegn i et koordinatsystem som det viste det grafiske billede af ligningen.

1.a. har jeg lavet, men så kommer 1.b som jeg ikke forstår.

her kommer 1.b

De små bægre sælges til 10 kr. stykket.

1.b) tegn i samme koordinatsystem grafen for den funktion, som er et udtryk for indtægterne fra salget af de små bægre.

hvordan regner jeg det ud?

på forhånd tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Opgave 1b)

Opstil et udtryk for indtægterne som funktion af antallet af bægre I(x)

I(x) = (10 - 1,75)·x - 500 = 8,25·x - 500


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#1

Hovsa, det var selve fortjenesten. Det er mere lige til med indtægterne som funktion af antallet af solgte bægre x. Man får derimod forskriften

I(x) = 10·x , hvis man tager forbehold for at popcornmaskinen kun er en del af udgifterne.

Du skal nu bare indtegne den rette linje i koord.systemet.


Svar #3
04. august 2011 af line112 (Slettet)

1(x) = (10-1,75)·x - 500, skal jeg bruge til koordinatsystemet  for, at tegne grafen. Og l(x) = 10·x er forskriften ( ligningen.

tusind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du skal bare glemme udtrykket for fortjenesten, F(x) = 8,25·x - 500. Det skal du tilsyneladende ikke bruge til noget.

Du nøjes med at indtegne funktionen I(x) = 10·x i dit koordinatsystem.


Skriv et svar til: FSA Matematik Maj-Juni 2000

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.