Matematik

Problemer med endnu en opgave

03. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Det er opgave 8A jeg har problemer med da jeg aldrig har været god til købmandsregning og kan ikke lige umiddelbart se hvad der skal gøres...

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20hhx%20og%20htx/101220_matematik_a.ashx
 


Svar #1
03. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Ja hvis man sætter 300 ind i 2x+1000, så får man 1600, skal det lige tilføjes. Men hvilken matematisk emne hører det under. Altså hvordan kommer jeg frem til funktion...


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. august 2011 af SuneChr

Ser vi på beregningsskemaet, er beregningsflowet i skemaet:

f(x)  =  x + 500 + 0,6·(x + 500) + 0,25·(x + 500 + 0,6·(x + 500))    som ved reduktion giver:

f(x)  =  2·x + 1000

Kalder vi  f(x) = y   for salgspris incl. moms  og danner den omvendte funktion  x  =  ½·y - 500

er råvareprisen x  da lig med   ½ gange salgsprisen incl. moms  minus 500.           


Svar #3
03. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Hvorfor er det gentagne gange x + 500 + 0,6·(x + 500) + 0,25·(x + 500 + 0,6·(x + 500).... Forstår ikke helt... 


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. august 2011 af SuneChr

Råvarepris 300
+ arbejdsløn 500
= Samlede omkostninger 800    ......................    x + 500


+ fortjeneste 60 % 480
= Salgspris ekskl. moms 1280    .......................  0,6·(x + 500)


+ moms 25 % 320
= Salgspris inkl. moms 1600       ........................  0,25·(x + 500 + 0,6·(x + 500))


Svar #5
03. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Takker mange gange for hjælpen :)


Skriv et svar til: Problemer med endnu en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.