Matematik
hjælp til bestemmelse af arealet
nogle som kan hjælpe med denne opgave.
Grafen for f funktionen med forskriften f(x)=x^2+2 afgrænser sammen med linjen med ligningen y=6 en punktmængde M, som har et areal.
a) bestem dette areal.
Jeg har ikke problemer med at bestemme arealet men jeg har problemer med at finde min øvre og nedre grænse. Har fundet det til x=-2 og x= 2,
nogle som vil undersøge om det passer?
på forhånd tak
Svar #3
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
mon du ikke også kan tjekke efter om jeg har regnet mit areal ud rigtigt får nemlig forskellige facits når jeg regner i hånden og på lommeregner.
i hånden får jeg areal = 13.33
og med TI får jeg arealet lig med 24?
Svar #4
03. august 2011 af mathon
A = -2∫2(g(x) - f(x))dx = -2∫2(4-x2)dx = [4x - (1/3)x3]-22 = 4·2 - (1/3)·23 - (4·(-2) - (1/3)·(-2)3) =
8 - (8/3) + 8 - (8/3) = 16 - (16/3) = (48 - 16)/3 = (32/3) = 102/3
Svar #5
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
er det ikke f(x) man skal integrere? altså f(x)= x^2+2 integreret giver 1/3x^3+2x og herefter indsætter man grænseværdierne i x?
Svar #6
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Det er arealet mellem g(x) og f(x), der skal beregnes. Se #4.
Svar #7
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
nu forstår jeg ikke hvor 4-x^2 kommer fra?
har jeg ikke kun med en funktion at gøre her?
Svar #8
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Der benyttes g(x) = 6 , og f(x) = x2 + 2 , så g(x) - f(x) = 4 -x2
Den anden funktion, g(x), er jo linien med ligningen y = 6 , der også afgrænser punktmængden M.
Svar #9
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
ej mig som troede at det var f(x)=6 , men sådan er det ikke. ups
Svar #10
03. august 2011 af mathon
g(x) = 6
f(x) = x2 + 2
A = -2∫2(g(x) - f(x))dx = -2∫2(g(x)dx - -2∫2(f(x)dx =
6[x]-22 - [(1/3)·x3+2·x]-22 =
6·(2 - (-2)) - ((1/3)·23+2·2 - ((1/3)·(-2)3+2·(-2))) =
24 - ((8/3) + 4 + (8/3) + 4)
24 - ((16/3) + 8) =
24 - (16/3) - 8 =
16 - (16/3) = 102/3 beregnet som i sidste linje i #4
Svar #11
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
så tror jeg ikke jeg forstår hvordan man er kommet frem til x=-2 v x=2, ligefør da jeg ville finde grænserne satte jeg jo bare f(x)=x^+2=6 men nu har jeg jo en funktion g(x) også
Svar #12
03. august 2011 af mathon
grænseberegning
f(x) = g(x)
x2 + 2 = 6 hvoraf du beregnede x rigtigt
Svar #13
03. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#11
Funktionen g(x) er jo konstanten 6 . For at finde grænserne løste du tidligere ligningen f(x) = g(x), dvs
x2 + 2 = 6
Svar #14
03. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
tusind tak for jeres hjælp, jeg var jo lige ved at aflevere en opgave med forkert facit pga. jeg ikke forstod opgaveformuleringen :)
Svar #15
04. august 2011 af TheLeresa (Slettet)
jeg skal herefter bestemme rumfanget af det omdrejningslegeme der fremkommer når M drejes 360 grade om x-aksen. og formlen for det er:
V=pi* S f(x)^2 dx
så forstår jeg ikke nu har jeg jo både g(x) og f(x) hvordan skal formlen så se ud for at finde V
Svar #16
04. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#15
Du skal så bestemme forskellen mellem rumfangene af de to omdrejningslegemer, der fremkommer, når grafen for g(x) drejes, og når grafen for f(x) drejes, da punktmængden M ligger mellem de to funktioner.
Skriv et svar til: hjælp til bestemmelse af arealet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
