Matematik

Hvordan løse man ligninger

06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

Er der nogen der kan forklare de grundlæggende regler i løsning af ligninger, for jeg er virkelig dårlige til det, så håber nogen kan forklare det.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. august 2011 af mathon

det kommer meget an på ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Det kan nok bedst forklares ved et praktisk eksempel. Vi ved heller ikke om det er differentialligninger, andengradsligninger eller brøker hvor ubekendte indgår der volder problemer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 Jeg tror vedkommende mener ganske normale ligninger med få ubekendte. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. august 2011 af Arkimedesanton (Slettet)

 Men det gør du ved, at sætte x'erne og de "normale" tal hver for sig, derefter reducere og isolere.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. august 2011 af mathon

prøv:

            2(x-2) + 3x = 4x -1


Svar #6
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

Dem jeg tænkter på, er dem der normal kommer i delprøve 1 til eksamen, da jeg altid har dem forkert i de eksamensæt vi har haft, og vi skal op til eksamen om kort tid så jeg vil prøve og se om jeg kan lære de regler.


Svar #7
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

okay #5 hvis jeg gøre som jeg forstår svart fra #4, så skal jeg vil sige -4x på begge sider

2(x-2)+3x-4x=-1

og derefter sige 2/ på begge sider

(x-2)+3x-4x=-1/2

er jeg på rette vej eller tager jeg helt fejl


Svar #8
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

nej vent jeg skulle første kigge på (x-2) og gang med 2

2x-4+3x=4x-1

også -4x

2x-4+3x-4x=-1

også -4

2x+3x-4x=-1-4

så derefter plus og minus det hele

x=-5

som så er mit bud på svart


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. august 2011 af ramme2 (Slettet)

    2(x-2) + 3x = 4x -1 => 2(x-2)+3x-4x=-1     Det er rigtigt .   Men du skal gange parantesen 2(x-2) ud, så er du på rette vej.

Du må ikke dividerer med 2, medmindre du dividerer alle led med 2 på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #10
06. august 2011 af mathon

 

                  2x-4+3x = 4x-1

                  5x - 4 = 4x-1

                  5x - 4x = -1+4

                  x = 3


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. august 2011 af mathon

  prøv:                   
                    3·(2x - 1/4) = 51/4


Brugbart svar (1)

Svar #12
06. august 2011 af ramme2 (Slettet)

Det var bedre MEN

#8     2x-4+3x-4x=-1     Derefter skal du forandre fortegn når du flytter -4 over på den anden side af lighedstegnet


Svar #13
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

okay jeg gemt at sige +4, det er min fejl.


Svar #14
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

#11  3·(2x - 1/4) = 5 1/4

okay første, gang med 3

6x-3/4=5 1/4

derefter +3/4 på begge sider.

6x=5 1/4+3/4

6x=6 +1

så 6/ på begge sider

x=7/6

er det rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #15
06. august 2011 af ramme2 (Slettet)

#14     6x = 5  1/4+3/4      er rigtigt, men derefter skal lægge  5 1/4 + 3/4  rigtigt sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #16
06. august 2011 af mathon

 

     3·(2x - 1/4) = 51/4                             multiplicer med 4

     4(2x - 1/4) = 4·(5+1/4)

     3·(8x - 1) = (20+1)                    gang ind i parentes

     24x - 3 = 21                               adder 3

     24x = 24                                    divider med 24

     x = 1


Svar #17
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

okay så hver gang der kommer nogen opgave med 1/4 eller sådan noget, så så skal man gang med det tal der får den til at giv et helt tal, som f.eks. 1/8 så skal man gang med 8.


Svar #18
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

åh vent jeg har set min fejl i #14.


Brugbart svar (1)

Svar #19
06. august 2011 af mathon

prøv

          (3x+1)/5 - (5x-3)/4 = -1                (begynd med at multiplicere med 20 på begge sider)


Svar #20
06. august 2011 af Pavlov (Slettet)

#19 første skal jeg have (3x+1) og (5x-3) væk

der skal parentes i (3x+1) kan bare ophæve da der er en plus foran, og i (5x-3) skal der ændre fortegn da det er en minus parentes, derfor:

3x+1/5-5x+3/4=-1

derefter:

så kommer -1 og -3 over til -1

3x/5-5x/4=-5

så ganger jeg med 5 og 4

3x-5x=-100

så dividere jeg med 3 og 5.

x=-6 2/3


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.