Matematik

stamfunktion gennem punkt

07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 Bestem den stamfunktion til 
f(x) =3x3-4x2+6x+2
Hvis graf går gennem punktet med koordinatsæt (1,17)

F(x)c=x3-4/3x3+6/2x2

F(x)c=x3-4/3x3+3x2

For x=1 skal y-værdien være 17

13-4/3*13+3*12=2,66667

13-4/3*13+3*12+c=17
c= 17-2,66667=14,3333

c=14,3333


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2011 af mathon

 

       F(x)c = (3/4)x4 - (4/3)x3 + 3x2 + 2x + c

                    (3/4)·14 - (4/3)·13 + 3·12 + 2·1 + c = 17

                     c = (151/12) = 12,5833


Svar #2
07. august 2011 af kidmartion (Slettet)

 tak


Skriv et svar til: stamfunktion gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.