Matematik

Tal & algrabra.. ???

10. august 2011 af iamjustadreamer (Slettet)

 hej allesammen , 

Jeg har et par reducerings stykker som jeg ikke er sikker på hvordan jeg regner ud.

Jeg har prøvet, men ender hele tiden op med det forkerte facit, så nu vil jeg høre om der ikke er nogen der kan forklar hvordan jeg gør ? 
 

Jeg beder ikke om et svar men blot en beskrivelse af processen der før frem til det rigtige svar :) 
 

A) (a-b)*(a+3b)-(a-2b)*(a-3b)

B)  a - {a2 - [a2 - (1 - a) * (2 - a) + 2]}

C) 3 - (d - 2) * [( 1 - a) + (-3 + 2a)] - 5a

hvordan skal jeg ophæve disse parenteser rigtig ? & nemmest ? :) 

MVH Krebsen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af volcom1

 Der er ingen nem måde at gøre det på, start med at løse de parenteser som skal ganges sammen og så start inde fra og arbejd dig ud.

i den første så start med 

(a-b)*(a+3b) og løs denne derefter tag den på den højre side af minus tegnet.

Du løser parentesen ved at gange alle led med med hinanden altså:

a*3b+a*a-b*3b-b*a 


Svar #2
10. august 2011 af iamjustadreamer (Slettet)

 Tusinde tak for svaret , :) . 

Skal prøve at se om jeg ikke kan finde ud af det nu :). 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2011 af SuneChr

# 0  C)                3 - (d - 2) · [ ( 1 - a) + (- 3 + 2a) ] - 5a

                    =     3 + (2 - d)·[a - 2] - 5a

                    =     3 + 2a - 4 - ad + 2d - 5a

                    =    - 3a + 2d - ad - 1

                             


Skriv et svar til: Tal & algrabra.. ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.