Kemi

er der nogen som kan hjælpe mig med at løse den

10. august 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Fe2O3 har densiteten 5,24 g/cm3

beregn stofmængde (antal mol) af jern i 8 cm3 i Fe2O3???

uddybe tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

                du kender til

                            m = V·ρ

                hvoraf stofmængden findes ved

                            n = m/M

                               = (V·ρ)/M

                du får derfor

                            n = (V·ρ)/M = (8 cm3 · 5,24 g/cm3)/(159,69 g/mol)

                                               = 0,2625 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2019 af Rimo2 (Slettet)

man skal gang med 2 til at får jerns stofmængde derfor bliver det 

0.2625 mol * 2 =0.521 mol


Skriv et svar til: er der nogen som kan hjælpe mig med at løse den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.