Matematik

variable sammenhæng

13. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

betragt et figur par bestående af en ligesidet trekant og et kvadrat. skriv en sammenhæng mellem kvadratets og trekantens sider, når summen af trekantens areal og kvadratets areal skal være 100 cm2.

håber nogen kan hjælpe med denne opgave. faciten skal give k2+ kvadaratrod af 3/4 *t2 = 100

jeg har også problemer med denne opgave

en cyllinder med låg skal have et rumfang på 0,6 m3.

opskriv sammenhængen mellem cyllinderens overflade, radius i cylinderens grundflade og cylinderens højde.

faciten skal give O=2*pi*r2+2*pi*r*h


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2011 af mathon

 

       når siden i en ligesidet trekant er t
       er trekantens areal
                                                         (√(3)/4)·t2              almen Folkeskolegeometri


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opgave 1)

                       Afigur = Atrekant + Akvadrat = (√(3)/4)·t2 + k2

Opgave 2)

                      O = Aside + Aendeflade = 2πr·h + 2πr2


Svar #3
13. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

okay, kan du så ikke lige hjælpe mig med denne opgave, jeg skal opskrive sammenhængen mellem en kugles rumfang og dens overflade. jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det ad.

O=4*pi*r2

V=4/3*pi*r3


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2011 af mathon

          h·π·r2 = 0,6

          h·π·r = 0,6/r

          h·2π·r =1,2/r

         Okrum = h·2π·r = 1,2/r

         Olåg + Obund = 2·π·r2

         Ototal = 2·π·r2 + 1,2/r

 

 


Svar #5
13. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

h·π·r2 ?
 


Svar #6
13. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

0,6 ?


Svar #7
13. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

og i følge min bog er facitten 36*pi*V2= O3 eller V=(r/3)*O


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

mathons svar i #4 gik på cylinderopgaven .

#3

Eliminer r af de to udtryk

O = 4·π·r2 og

V = (4/3)·π·r3 .

Man ser, at

O3 = 64·π3·r6 og

V2 = (16/9)·π2·r6 , hvorfor

r6 = O3 / (64·π3) = (9/16)·V2 / π2 , hvoraf

O3 = 36·π·V2 .

Man finder også

V / O = (4/3)·π·r3 / (4·π·r2) = r / 3


Svar #9
15. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

Mange tak for dit svar Anders 11, men jeg er stadig lidt i tvivlom hvordan du hopper fra

O = 4·π·r2 og

V = (4/3)·π·r3
 til

O3 = 64·π3·r6

du skriver at man skal eliminer r, det ville jeg gøre så resultatet endte således.

O=4*π

V=4/3*π*r

dernæst ville jeg eliminer π

O=4

V=4/3*r

er det helt forkert eller ? igen mange tak for din tid.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2011 af mathon

 

      ...hvad skulle formålet være med at eliminere konstanten π ?


Svar #11
15. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

okay hvis jeg ikke skulle eliminere konstanten π, hvad skulle jg dernæst gør


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

O = 4·π·r2 ⇒ O3 = (4·π·r2)3 = 43·π3·r6 = 64·π3·r6 , og

V = (4/3)·π·r3 ⇒ V2 = ( (4/3)·π·r3 )2 = (16/9)·π2·r6 , hvoraf man får dels, at

r6 = O3 / (64·π3) , og

r6 = V2·9 / (16·π2)  , så

O3 / (64·π3) = V2·9 / (16·π2)  , eller

O3 = 64·π3·V2·9 / (16·π2) = 36·π·V2

Man eliminerer ikke en variabel ved at sætte den til 1, som du tilsyneladende gør.


Svar #13
15. august 2011 af Kristina0 (Slettet)

mange tusind tak Anders 11, det betyder virkelig meget !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: variable sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.