Matematik

Vektorer, usikker

13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

vektore a= (2; 1) vektor b= (-t2-t;   4).

Parellelogrammet udspændt af vektorerne a og b har arealet 8 for to værdier af t.

 Bestem disse værdier for t.

Formel A=|a hat * b|

8=|t2+t+8|

Hva så nu, hvordan løser man denne her? Sætter man den ligmed nul eller rykker 8 over på den anden side måske.


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du får andengradsligningen således

         8 = (-1)·(-t- t) + 2·4 = t2 + t + 8 ⇔ t2 + t = 0

Ved at løse andengradsligningen fås

         t = -1 ∨ t = 0


Svar #2
13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Men mere matematisk, hvordan gøre man, fordi der er et numerisk tegn og det kan man ikke tage fjerne sagde min lærer. Bare trinvist demonstration...


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Når du udregner skalarproduktet â • b, vil det numeriske tegn forsvinde. Husk at det er skalarproduktet.

Ved udregning af dette skalarprodukt, vil du få en andengradsligning, som du kan løse vha. din løsningsformel

x = (-b ± √(d)) / (2·a) , hvor d = b2 - 4ac


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. august 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektor-regning_25.doc

Svar #5
13. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Mange tak...


Skriv et svar til: Vektorer, usikker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.