Matematik

Hvorfor kun i retvinklede trekanter?

15. august 2011 af Cichlid (Slettet)

hvorfor virker kun nogle beregninger i retvinklede trekanter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af mathon

for vilkårlige trekanter
gælder bl.a.
                                  sin(A) / a = sin(C) / c   ⇒  sin(A) = (a/c)·sin(C)

                                  sin(B) / b = sin(C) / c  ⇒  sin(B) = (b/c)·sin(C)

  og
                                  c2 = a2 + b2 - 2ab·cos(C)

som for retvinklet
trekant med C=90º
giver

                                  sin(A) = a/c

                                  sin(B) = b/c

  og
                                  c2 = a2 + b2

  da
       sin(90º) = 1   og   cos(90º) = 0

   I den retvinklede trekant har vi altså
   den simplificerede udgave af
   sin- og cos-relationerne
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2011 af mathon

grundet det simple

...defineres de trigonometriske vinkelfunktioner ud fra en retvinklet trekant...


Svar #3
15. august 2011 af Cichlid (Slettet)

jeg forstår ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2011 af mathon

...forstår du dine sin- og cos-relationers anvendelse?


Svar #5
15. august 2011 af Cichlid (Slettet)

det vil jeg mene - jeg har i al fald tidligere været i stand til at forstå beviserne


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. august 2011 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2011 af mathon

...så gennemgå formlerne i #1
   igen

   og sammenhold med


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2011 af Krabasken (Slettet)

En del trigonometriske beregninger virker kun i retvinklede trekanter, fordi sinus, cosinus og tangens

netop er født i en retvinklet trekant, nemlig den i enhedscirklen (se den for dig eller slå den op).

Det er faktisk også det, mathon er inde på i svar # 2.


Svar #9
15. august 2011 af Cichlid (Slettet)

Så cos og sin relationerne er blot udvidet former?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Sin, cos og tangens er værktøjer

Relationerne er nogle af de talrige eksempler på, hvordan man bruger værktøjerne ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. august 2011 af mathon

...så cos- og sin-relationerne er blot udvidede formler set i forhold til den retvinklede trekant

...alt afhænger af i "hvilken optik", man ser det...


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. august 2011 af Krabasken (Slettet)

Sin- og cos-relationerne kan bruges på alle trekanter (fordi alle trekanter kan opdeles i retvinklede trekanter)


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. august 2011 af mathon

...at
             Sin- og cos-relationerne kan bruges på alle trekanter fremgår vist så rigeligt af #1...


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. august 2011 af Krabasken (Slettet)

...det er ganske vist ;-)


Svar #15
15. august 2011 af Cichlid (Slettet)

Tak for jeres gode svar


Skriv et svar til: Hvorfor kun i retvinklede trekanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.