Matematik

a*b*c (12+b) osv. osv.

15. august 2011 af Klodse (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej folkens! Jeg er 1.g'er og skal have matematik på b niveau gerne.. Jeg har dog store problemer med at regne opgaver ud når det omhandler a+b.. F.eks. -12(3+a). Er der en der gider fortælle mig grundreglerne for disse ting eller måske ved om der ligger noget på nettet hvor jeg kan finde det? Har selv ligget og søgt på google, men uden held. 

Mvh. 1. g'eren. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af mathon

    m•(n+p) = m•n + m•p               den distributive lov for multiplikation over addition

idet   abc   opfattes som én størrelse

   abc(12+b) = abc·12 + abc·b = 12abc + ab2c


Svar #2
15. august 2011 af Klodse (Slettet)

 Det der hjælper mig absolut ikke. Gør det kun værre. Beklager.


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

(Hvordan kan man blive lukket ind i 1g uden at have det fjerneste kendskab til de grundlæggende aritmetiske begreber?)

Start, f.eks., her: http://sv.wikipedia.org/wiki/Aritmetik


Svar #4
15. august 2011 af Klodse (Slettet)

Det er skam nemt, du søger ind. Jeg har skam også haft kendskab til det. Jeg kan bare ikke huske det.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2011 af MieKristensen (Slettet)

Helt grundlæggende skal du tænke at bogstaverne bare er tal som du skal regne med ligesom du regner med normale tal. I det eksempel som 'mathon' nævner ser vi

  m(n+p).

Vi ganger m ind i parentesen på begge "led". (Leddene er adskilt af + eller -, mens * og / ikke skiller ledene ad)

Dvs. m(n+p) => m*n+m*p.

I det andet tilfælde 'mathon' nævner

abc(12+b)

Her skal a*b*c ses som en helhed (da de ikke er adskilt af + og -) Derfor ganges de ind i parentesen som en helhed og det bliver ligesom før

a*b*c*12 + a*b*c*b

Dette kan forkortes da b*b = b2

12abc+ab2c

dette kan ikke forkortes længere da a*b*c er noget helt andet end ab2c. Havde der derimod stået fx

12abc+3abc = 15abc

Håber det gav dig en lille smule grundlæggende forståelse af det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Se bogstaverne a og b, som tal der ikke findes, hvis man kan sige det på den måde. Eller se dem om x. Så der f.eks 3 * 4x, så ser man på konstanterne, ganger dem samme og skriver x bagved. Altså 12x.

Se talene 3 og 4, som æbler og af samme element og bogstaverne som pærer og element for sig selv. Når der står 3x f.eks, står der helt korrekt 3 * x.

Altså er tal 3, 4, 5 osv æbler; og a er banan, b er pærer, og c er gulerod.

Eksempler

a * a= a2.

2a * a=2a2

2a*3a=6a2

2a* 2= 4a

a*b=ab

2a*b=2ab

osv.. Håber det med bogstaver er klart nu


Skriv et svar til: a*b*c (12+b) osv. osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.