Matematik

Hvordan dividere man?!

15. august 2011 af Nata4987 (Slettet)

Hej alle.

Sidder nu med mine lekter og er stødt ind i et divisons-stykke:(

Jeg kan ikke dividere og min mor kan ikke hjælpe mig

Stykket: 1230:3, vil ikke have svaret, men vil gerne have det forklaret.

Hilsen en pige i 7 klasse.

-tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2011 af mathon

 

                    1230:3 = 410
                    12
                      03
                        3
                        00
                          0
                          0


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2011 af MieKristensen (Slettet)

Jeg prøver med et andet stykke der ligner, så kan du selv prøve den du der har skrevet:

Skriv stykket op

1533:3=

Først siger du: hvor mange gange går 3 op i de første to tal?  (15:3 = 5) Derefter ganger du tilbage, altså resultatet * tallet der divideres med (5*3=15) Dette skrives under de to første tal i stykket:

1533:3=5
15
  0

De to tal der nu står over hinanden trækkes fra hinanden, og det næste tal trækkes ned. I tilfælde af at de to tal der blev trukket fra hinanden IKKE gav 0 lader man "resten" stå og trækker et tal ned bagved. hvis man fx. havde 2 til rest og der trækkes et 3tal ned, skal man næste gang dividere 23 med tallet. I dette tilfælde er det dog nemmere :)

1533:3=5
15 |
0   3

Nu tjekker vi hvormange gange 3 går op i det nye tal. (3:3=1) og ganger tilbage (1*3=3). Vi skriver ligesom før

1533:3=51
15 |
0  3
    3
    0

Det sidste tal trækkes nu ned og vi gør det samme en gang til.

1533:3=511
15 |  |
  0 3 |
     3 |
     0 3
        3
        0

Vi ser nu at at 1533:3=511 og at vi har 0 til rest.

Håber det hjalp lidt :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2011 af locatio (Slettet)

Mie: Det har du kopiret fra wiki.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

I stedet for blot at slynge sådan en påstand ud, burde du underbygge det med et link til, hvor du mener det er kopieret fra.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2011 af MieKristensen (Slettet)

Det er lidt svært at kopiere noget fra en youtube-video. Tror jeg havde givet hende linket til den der video i stedet for, hvis jeg havde vist den fandtes! Men eftersom jeg har Matematik på A-niveau tror jeg godt jeg selv kan finde ud af at forklare hvordan man dividerer.

Men i bund og grund: Tak for komplimentet, det gør mig ikke noget jeg kan forklare noget ligesom wiki ;D


Skriv et svar til: Hvordan dividere man?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.