Matematik

Reducere ligning

16. august 2011 af sjes (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hej allesammen.

Jeg har lige siddet med nogle matematik opgaver hvor jeg skulle reducere ligninger, hvor jeg kom i tvivl med en af dem:

20 - (8x + 6) + (8 - 4x)

Hvordan regnes den når der skal minus med 20? 

En anden ting er, at når man kommer frem til en reducering som f.eks.kunne lyde sådan: 4 + 5a, hvordan ved jeg så at det skal hedde + inde midt i, og ikke -? 

Det er det jeg lidt svært ved, og håber at I kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2011 af mathon

 

                 20 - (8x + 6) + (8 - 4x)  = 20 - 8x - 6 + 8 - 4x                   når du hæver parenteserne rigtigt

                 20 - 8x - 6 + 8 - 4x = 22 - 12x


Svar #2
16. august 2011 af sjes (Slettet)

 Ja okay, det kan jeg da godt se nu! Mange tak skal du have, det var en stor hjælp!

Ellers nogen der kan nævne de vigtigste regler man skal kende for at kunne løse det rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2011 af mathon

læs selv om
Grundlæggende egenskaber ved reelle tal


Svar #4
16. august 2011 af sjes (Slettet)

 Jeg mente.. Hvordan vidste du at der skulle stå et minus i mellem 22 og 12x, og ikke et plus??

Igen tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. august 2011 af mathon

 

              20 - 8x - 6 + 8 - 4x =

              20 + (-8x) + (-6) + 8 + (-4x) =                   

              20 + (-6) + 8  +  (-8x) + (-4x)            fordi addendernes orden er ligegyldig

              22 + (-12x) = 22 - 12x                      man adderer et negativt tal ved at subtrahere numeriskværdien

 

               


Svar #6
16. august 2011 af sjes (Slettet)

 Forstår jeg ikke helt.. Vil du ikke prøve at forklare det lidt mere forståeligt? Men tak ellers!


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2015 af Hollysclay (Slettet)

Ved i hvordan man reducerer denne ligning.... 3*(x+15) ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2015 af alexandersvanholm

#7

For at reducere dette UDTRYK skal du gøre følgende:

3\cdot (x+15)

3x+3\cdot 15

3x+45


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2015 af Hollysclay (Slettet)

tusinde tak

Skriv et svar til: Reducere ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.