Matematik

Logistisk vækst nr 2.

18. august 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: A-niveau

x=0,1,2,3,4,5,6,7

y=

10320000

10457000

11210000

11589000

12652000

12800000

13520000

Der står så redegør for forskellen på eksponentiel og logistisk vækst(kan jeg nogenlunde)

Bestem ved hjælp af logistisk regression den logistiske funktion til udviklingen i folketallet.( Får det til 20384470/1+1,01401e-0,110227x)

Bestem, på basis af den logistiske funktion, den logistiske ligning, og beregn stigningstakten i befolkningen i 1968( Fatter hat her, har virkelig brug for hjælp, da jeg skal til eksamen imorgen kl 9..)


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. august 2011 af mathon

                               y = 2,0384·107 / (1+1,01401e-0,110227x)

                               dy/dx = 5,4074·10-9·y·(2,0384·107 - y)

....
alment
                  når
                               y = M / (1+Ce-bx)
                  er
                               dy/dx = a·y·(M-y)                        med     a = b/M


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2011 af mathon

 

               ...hvilket årstal har du sat til 0 ??


Svar #3
18. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

Ellers mange mange tak for hjælpen, gik op til eksamen idag. Træk noget andet, phew


Skriv et svar til: Logistisk vækst nr 2.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.