Matematik

Retvinklet trekant hvor vi kender 1 side, 1 vinkel og arealet, vi skal beregne de ukendte sider og vinkler

18. august 2011 af joeeey (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal Finde de ukendte sider og vinkler i en retvinklet trekant, hvor jeg kender 1 side, 1 vinkel og arealet

C=90o, b=3,79 og trekantens areal = 8,8

hvordan skal denne løses

T = ½ • hb • b og sin(A) =  hb /c
 

Derfor er
a =  hb/(sin(A))  =( 2T)/(b·sin(A))
 

Vi indsætter
a =  ( 2·8,8)/(3,79·sin(90))
a =4,64
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

         a = hb = (2·T)/b

         c = √(b2 + hb2)

         A = sin-1(hb/c)

         B = cos-1(hb/c)


Svar #2
18. august 2011 af joeeey (Slettet)

okay prøver :)


Svar #3
18. august 2011 af joeeey (Slettet)

a = (2 * 8,8)/3,79

a = 4,644

c=√(3,792 + hb2)

Hvordan finder jeg højden Hb ?

:)


Svar #4
18. august 2011 af joeeey (Slettet)

aha a = Hb :P

sorry


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Précisément.


Svar #6
18. august 2011 af joeeey (Slettet)

a = (2 * 8,8)/3,79
 
a = 4,644

c=√(3,7922 + 4,6442)


c= 6

A = sin-1(4,644/6)

A = 50,71°

B = cos-1(4,644/6)

B = 39,29°

TAK FOR HJÆLPEN! :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#6

Det var så lidt :-)


Skriv et svar til: Retvinklet trekant hvor vi kender 1 side, 1 vinkel og arealet, vi skal beregne de ukendte sider og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.