Matematik
Nu der vil hjælpe med at bestemme en integral
(x^2 +5x -11) har grænserne 0og 3.
please hjælp med at komme videre :d hvordan gøre man ? hvad skal jeg starte med ?:D kan du eventuelle vise denne her opgave, så jeg kan lave de næste 7 opgaver der er magen til ;) please
Svar #1
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
Beregn det bestemte integral
A = 0∫3 (x2 + 5x -11) dx
Benyt, at for n ≠ -1 gælder der ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k
Hvis F(x) er en stamfunktion til f(x) , gælder der, at
a∫b f(x) dx = F(b) - F(a)
Svar #2
18. august 2011 af Annemarie20 (Slettet)
Andersen kan ´du ikke vise mig hvordan du når frem n ≠ -1 gælder der ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k --> kan du ikke skrive svaret så jeg ved hvordan det skal se ud ? please
Svar #4
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Det er en formel, som jeg formoder, at du kender. Benyt den på hvert led i funktionen.
Svar #5
18. august 2011 af Annemarie20 (Slettet)
Hvad skal der så gøres mathon ? :D forresten tak for du vil hjælpe :) hvad skal der så stå og hvordan kommer ligningen til at se ud?
Svar #6
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
Du skal benytte den formel, jeg gav i #1, til at bestemme en stamfunktion til hvert led i den funktion, du skal integrere.
Svar #7
18. august 2011 af Annemarie20 (Slettet)
Andersen kan du ikke lige skrive hvad der kommer til at stå med den ligning du har skrevet? jeg er lidt forvirret ? ;)
Svar #8
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#7
Det første led i funktionen er x2 . Her fås
∫ x2 dx = (x3 / 3) + k
Svar #9
18. august 2011 af Annemarie20 (Slettet)
0∫3 (x2 + 5x -11) dx
Andersen hedder den anden led så :
∫ ( 5-5)+k
og hvad gøre jeg med den sidste led ? :)
Svar #11
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#9
Nej. Andet led er
∫ 5x dx = 5 · ∫ x dx = 5 · (x2/2 + k) = (5/2)·x2 + k' .
Det sidste led er
∫ (-11) dx = -11·∫ dx = -11·(x + k) = -11x + k' .
Svar #12
18. august 2011 af mathon
∫ 5x dx = 5·∫ x dx = 5·(1/2)x2 = (5/2)x2 ( uden integrationskonstant )
Svar #13
18. august 2011 af Annemarie20 (Slettet)
Tak for hjælpen Andersen :D en sidste ting !
denne ligning skal bruges nu --> a∫b f(x) dx = F(b) - F(a)
hedder funktion så i denne ligning --> (X^3/3 - (5/2) =? eller hvad `?
Svar #14
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#13
I det udtryk er F(x) en stamfunktion til f(x) .
Svar #16
18. august 2011 af Andersen11 (Slettet)
#15
f(x) = x2 + 5x - 11 ⇒ F(x) = ∫ f(x) dx = x3/3 + (5/2)x2 -11x + k , så
0∫3 f(x) dx = F(3) - F(0)
Skriv et svar til: Nu der vil hjælpe med at bestemme en integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
