Matematik

Er det her ikke det samme?

19. august 2011 af anonym000 - Niveau: A-niveau

Hej
er lige gang med at lave noget mat.
er lidt i tvivl.. om de her to ting er det samme -12+6a og 12-6a og hvis det er hvorfor er det så sådan?


På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Nej, de to udtryk er forskellige, da de to led i hvert udtryk har forskellige fortegn.

Udtrykkene er kun ens, for a = 2 .


Svar #2
19. august 2011 af anonym000

hmmmm, okay, og hvor sikker er du? :D
Det er vigtigt!

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om, at 12 -6a = -(-12 + 6a) . Da b i almindelighed er forskellig fra -b, er de to udtryk i almindelighed forskellige, som Studieguruen forklarer i #1.


Svar #4
19. august 2011 af anonym000

okay, godt så er i 2, det må man sgu tro på... :D tak for hjælpen..
 

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er ikke et trosspørgsmål, men et spørgsmål om at forholde sig til enklem atematiske begreber. Jeg forstår slet ikke, hvorledes du kan være i tvivl om, at de to tal b og -b i almindelighed ikke er samme tal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2011 af Walras

-12+6a=6a-12

hvis det var det, du tænkte på.

Det følger af kommutativiteten for addition.


Skriv et svar til: Er det her ikke det samme?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.