Kemi

Hjælp til oxidations tal opgave.

22. august 2011 af christian0710 (Slettet)

Hej, jeg har et spørgsmål angående en opgave om oxidationstal hvor jeg går i stå efter udregning af ladningen og det med at tilsætte vandmelekyler og H+

Vi har følgende reaktion:

Fe2+ + NO31- +_____  --> Fe3+ + NO

Hvis vi tildeler oksidationstal får vi

Højre side: (OT)
Fe2+ = 2

N = 5

Venstre side

Fe3+ =3 
N= 2

Derofor oxideres jern med 1 og  N reduceres med 3

For at stigning i oxidation til at være lig med faldet indsætter vi 3Fe

3 Fe2+ + NO31- +_____  --> 3Fe3+ + NO
 

Så er der ladningen som er

Venstre side: +1
Højre side:  +3

problemet opstår hvis jeg tilsætter 2H+ I venstre  side (for at få ladningen til at gå op). så går det jo ikke op med antal af O'er når jeg tilføjer et H2O på højre side. Der mangler jo stadig et O i højre side????

Jeg vilel sætte pris på noget hjælp.



Fe2+ + NO31- +_____  --> Fe3+ + NO
Fe2+ + NO31- +_____  --> Fe3+ + NO
Fe2+ + NO31- +_____  --> Fe3+ + NO
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af mathon

 

                                 +2           +5                   +3         +2
                                  Fe2+   +   NO3    --->    Fe3+   +   NO


Svar #2
22. august 2011 af christian0710 (Slettet)

Jo men så har man jo ikke løst reaktionen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af mathon

 

        op    ned     antal
Fe    1                    3
N               3           1

 

 

                                
    3 Fe2+ (aq)   +   NO3- (aq)  +   4 H+ (aq)      --->   3 Fe3+ (aq)   +   NO (g)                              nu stemmer ladningen

    3 Fe2+(aq)   +   NO3- (aq) +   4 H+ (aq)     --->   3 Fe3+(aq)   +   NO (g)   +   2 H2O (l)               nu stemmer Hydrogen
                                                                                                                                                                                           og Oxygen

 


Svar #4
22. august 2011 af christian0710 (Slettet)

Ahh Ja selvfølgelig. Ladningen er ikke kun 3 på højre siden den er 3x3 altså 9 :D
Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til oxidations tal opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.