Matematik

Matematik algebra

22. august 2011 af Thelongname (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey jer derude, jeg har nogle opgaver for til om 2 dage, og er vældig presset da jeg har andre ting at tage mig til også, så håber du/i kan hjælpe mig med følgende:

(a-b)x(a+3b)-(a-2b)x(a-3b) =

a-(a^2-(a^2 - (1 - a)x(2-a)+2)) =

Disse to opgaver skal reduceres, og vær venligst at vise linje for linje, hvad det er du gør, da jeg skal skrive det ned, og have en mulighed for at forstå det


på forhånd - tak
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af lunkente (Slettet)

 (a-b)x(a+3b)-(a-2b)x(a-3b)

= a^2 +3ab -ab -3b^2 - [ a^2 -3ba -2ba +6b^2]

= a^2 +3ab -ab -3b^2 -a^2 +3ba +2ba -6b^2

=7ab -9b^2


Svar #2
22. august 2011 af Thelongname (Slettet)

Mange tak x=x!

 Men forstår ikke den kan blive i en potens? kan du forklar lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af lunkente (Slettet)

 var så lidt...

når du ganger a med a får du a^2

hvis du ganger ab med a får du a^2b

mm håber det hjalp lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2011 af lunkente (Slettet)

 ville godt have hjulpet med den anden (meget sjovere end at skrive stil xD).. men har desværre ikke tid :$


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er ikke hensigtsmæssigt at benytte bogstavet x som gangetegn i aritmetiske opstillinger. Beny i stedet tegnet · eller udelad det helt:

1)    (a-b)(a+3b) - (a-2b)(a-3b) = (a-b)(a+3b) - (a-b -b)(a-3b)

                      = (a-b)(a+3b) - (a-b)(a-3b) + b(a-3b)

                      = (a-b)(a +3b -a +3b) + b(a -3b)

                      = 6b(a-b) + b(a-3b)

                      = b(6a - 6b + a -3b)

                      = b(7a - 9b)

2)   a -(a2-(a2 - (1 - a)(2-a)+2)) = a - a2 +(a2 - (1 - a)(2-a)+2)

                       = a - a2 +a2 -(1-a)(2-a) +2

                       = a -(2 -3a +a2) +2

                       = a -2  +3a -a2 +2

                       = 4a -a2

                       = a(4-a)


Svar #6
23. august 2011 af Thelongname (Slettet)

Mange tak for dit svar "andersen11" - jeg kan se på mit facit, at det matcher, MEN! Jeg vil gerne vide HVAD du gør for hver linje, da jeg ikke kan forstå det :)

Jeg spørg fordi så spørg jeg ikke om det samme måske til en anden gang jo


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan måske forklare, hvor det er, du ikke er med.

2) a -(a2-(a2 - (1 - a)(2-a)+2)) = a - a2 +(a2 - (1 - a)(2-a)+2)         .... her hæves den yderste minusparentes

                       = a - a2 +a2 -(1-a)(2-a) +2    .... her hæves den yderste plusparentes

                       = a -(2 -3a +a2) +2     .... der reduceres, og produktet af de to toleddede størrelser beregnes

                       = a -2 +3a -a2 +2         ... her hæves minusparentesen

                       = 4a -a2                         ... der reduceres

                       = a(4-a)                         ... sæt en fælles faktor udenfor


Svar #8
27. august 2011 af Thelongname (Slettet)

Nu forstår jeg! skulle bare ind i hovede, hehe! mange tak!!!!! :0)


Skriv et svar til: Matematik algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.