Matematik

Hjælp, er en lort til matematik :(

22. august 2011 af Jacobjepsen27 (Slettet) - Niveau: C-niveau

vil i ikke nok være søde at forklare hvad i gør? og skær det gerne ud i PAP! På forhånd tak! :)

*Figuren viser en 6,5m lang stige, der står lænet skråt op ad en mur. Ved jorden er stigen 2,5m fra muren. Hvor højt op på muren når stigen* ??? 

Igen tak for den hjælp der nu måtte komme :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Anvend Pythagoras' læresætning, hvor højden af muren udgør en af kateterne, mens stigen fungerer som hypotenusen i den retvinklede trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2011 af SuneChr

Overskriften er nok ikke så velvalgt, hvis en eller anden skulle søge. Du kunne i stedet have kaldt den "Retvinklet trekant".

Tegn situationen. En retvinklet trekant med en katete = 2,5 og hypotenusen (stigens længde) = 6,5.

Brug så Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2011 af LuckyLuc (Slettet)

a2+2,52=6,52, også isolere du bare a, og tager kvadratroden osv osv.


Svar #4
24. august 2011 af Jacobjepsen27 (Slettet)

 Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hjælp, er en lort til matematik :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.