Fysik

fysik

24. august 2011 af kalle09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hej. jeg sidder og laver fysik og er nået til en opgave som jeg ikke kan få til at give mening så håber der er en der kan hjælpe mig..

opgaven lyder:

en lukket cylindrisk beholder d=1,2m er fyldt med ferskvand. I beholderens øverste ende er der et rør med en indvendig diameter på 4cm.

Beregn kraftforøgelsen på beholderens vandrette bund, når der hældes 0,5kg vand i røret..

Resultet skulle gerne give 4,4KN men aner ikke hvordan man kommer frem til det

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2011 af mathon

 

     du skal skelne mellem tryk, som måles i  N/m2 = Pa
og
     samlet tryk, som måles i N - dvs en kraft


Svar #2
24. august 2011 af kalle09 (Slettet)

 jeg er ikke desværre ikke helt med på hvad du mener ? kan du hjælpe mig på en anden måde måske ? skal jeg først regne ud hvad kraft påvirkningen er inden der hældes de 0,5kg vand i røret? eller er jeg helt forkert på den..


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2011 af mathon

     Ftyngde = (0,5 kg)·(9,82 m/s2) = 4,91 N    
     a = 0,25·π·d2           A = 0,25·π·D2           A/a = (D/d)2

  
                                 tryk       p = Ftyngde/a

     forøgelse af samlet tryk
                                         ΔF = ((4,91 N)/a)·A =  (4,91 N)·(A/a) = (4,91 N)·(D/d)2 =

                                                  (4,91 N)·((1,2 m)/(0,04 m))2 = (4,91 N)·302 =

                                                  (4,91 N)·(3·10)2 = (4,91 N)·9·10=

                                                  (44,19·102) N = 4,419·(103 N) = 4,419 kN

 


Svar #4
24. august 2011 af kalle09 (Slettet)

 du for mange tak for hjælpen:) nu kan jeg bedre se hvordan det skal gøres.. tak tak


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.