Matematik

Jeg skal gøre rede for at to arealer er ens for alle værdier af k.

24. august 2011 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der én der er sød at tjekke det vedhæftede, og tjekke om jeg har gjort det rigtigt?

Der er en opgavebeskrivelse, og så mine udregninger.

Mange tak for hjælpen!

Vedhæftet fil: Opgave 16.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Indled med at finde førstekoordinaterne for hver af de tre skæringspunkter, a, b, c. Dette gøres ved at sætte de to ligninger lig hinanden. Du finder korrekt, at

    -x3 + x2 + kx + 3 = x2 + 3     ⇒      x = 0   ∨   x = √k   ∨   x = -√k

Herefter finder du de to arealer M og N:

M = ab f(x) - g(x) dx 

N = bc f(x) - g(x) dx

Arealerne giver hver især:

1/4·k2 = 0,25k2

Opgaven hermed besvaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2011 af mathon

  

                   M = -√k0 (g(x) - f(x)) dx 

                   N = 0√k (f(x) - g(x)) dx

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2011 af Studieguruen (Slettet)

Tilføjelse til #1.

For at være mere præcis er de tre skæringspunkter, a,b,c selvfølgelig:

a = -√k      ∨        b = 0       ∨         c = √k

Dette gør at vi får de to integraler:

M = -√k0 (f(x) - g(x)) dx 

N = 0√k (f(x) - g(x)) dx

som hver især har forskellige fortegn.

Her skal vi dog huske at arealet er den numeriske værdi af integralet, altså

1/4·k2 = 0,25k2


Svar #4
25. august 2011 af FsPDennis (Slettet)

Årh okay, på den måde i stedet for.

Mange tak for hjælpen, så kom jeg videre med den opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2011 af mathon

 

 

det gentages, at det skal være:

  

                   M = -√k0 (g(x) - f(x)) dx 

                   N = 0√k (f(x) - g(x)) dx

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_131.doc

Svar #7
25. august 2011 af FsPDennis (Slettet)

Jeps. Got it. takker :)


Skriv et svar til: Jeg skal gøre rede for at to arealer er ens for alle værdier af k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.