Matematik

Naturlig logaritmen

25. august 2011 af Musensmed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Løsning

6 · e2x-1 = 18

e2x-1 = 18/6

ln(e2x-1) = ln(3)

hvad gør man der efter og er det rigtig det jeg har gjort ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt indtil videre,

Benyt, ligesom i din anden opgave, at ln(ey) = y til at isolere x.


Svar #2
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

Så det bliver

2x-1 • ln(e) = ln(3)

2x-1 = ln(3)/ln(e)

2x-1 = ln(3)

2x-1+1 = ln(3) +1


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2011 af mathon

 

                      2x-1 = ln(3)

                      2x = (ln(3) + 1)

                      x = (1/2)(ln(3) + 1)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Gør det sidste skridt færdigt ved at finde x .


Svar #5
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

Så det bliver resultatet?

x = (1/2)(ln(3)+1)

hvorfor 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fordi du først kommer frem til

2x = ln(3) + 1

Man dividerer så med 2 for at finde x .


Svar #7
25. august 2011 af Musensmed (Slettet)

Ja det ved jeg godt, men kommer den så ikke til at se sådan ud

2x/2 = (ln(3)+1) / 2

x = ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, ln(2) kommer ikke ind i billedet. Du benytter nogle hjemmelavede logaritmeregneregler. Resultatet er som givet af mathon i #3.


Skriv et svar til: Naturlig logaritmen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.