Matematik

matematik spørgsmål

26. august 2011 af postej86 (Slettet)

hej

har fået denne opgave:

en pneumatisk cylinder med diameteren 250mm skal kunne løfte en byrde på 1250 kg.

hvilket tryk er minimun påkrævet?? (kg/cm2 ) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Trykket P beregnes som kraft pr areal. Beregn tyngdekraften på byrdens masse m og divider med cylinderens tværsnitsareal A .

P = m·g / A


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2011 af mathon

byrdens tyngde
                        Ftyngde = 1250 kp

                        F = p·A

                        pmin = F/A = (1250 kp) / (0,25·π·(25 cm)2) ≈ 2,55 kp/cm2
eller skrevet
                                                                                          2,55 kg*/cm2

 

 


Skriv et svar til: matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.