Matematik

stinker til matematik, please I need help :-(

29. august 2011 af peoplewant (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen jeg stinker virkelig meget til matematik , øvøv siger jeg bare :-(

I need help, det haster virkelig meget. Jeg har nogle opgaver , som jeg gerne vil have hjælp til at løse... ved slet ikke måden på det.. forklar gerne hvordan I gør !!

a- 7x+ 3=5x-12

b- 7(x-2)=5x+8

c-2(x+1)- 3(5-2x)=4x-5

d-(3x-2)(7+4x)=6x(3+2x)

e- 5 (x+1)=2(x+2)+3(x+1)

HÅBER VIRKELIG I VILLE HJÆLPE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

på forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

Har du ikke prøvet selv? Isoler x i hver ligning. Gang parenteser ud og reducer. Du lærer det kun ved at prøve selv.


Svar #2
29. august 2011 af peoplewant (Slettet)

Har prøvet , men slet ikke hvad man skal gøre , vil du ikke bare tage et eksempel og prøve og forklare? ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal isolere x .

a) 7x+ 3=5x-12

Træk 5x fra på hver side:

7x + 3 -5x = 5x -12 -5x  , reduceres til

2x + 3 = -12 .

Træk 3 fra på hver side:

2x + 3 - 3 = -12 -3 , reduceres til

2x = -15 .

Divider med 2 på hver side:

2x / 2 = -15/2 , reduceres til

x = -15/2


Svar #4
31. august 2011 af peoplewant (Slettet)

eeeehm er resultatet

x= -15:12

eller skal man dividere og skrive svaret???


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet fremgår da ret tydeligt af sidste linie i #3 :

x = -15/2 = -7,5

Hvor kommer -15:12 fra ?

En skrå streg er en skrå brøkstreg.


Skriv et svar til: stinker til matematik, please I need help :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.